Lär er hur ni visar översatta anpassade meddelanden för era internationella kunder
Anpassade meddelanden är ett utmärkt sätt att kommunicera med era kunder. Ni kan använda dem för att visa översatta meddelanden för era internationella kunder baserat på deras plats, till exempel för att informera om leveransförseningar eller berätta om en kampanj.
Ni kan aktivera anpassade meddelanden per land. Till exempel kan ni visa ett meddelande för era kunder i USA och Kanada men inte visa det för dem i Storbritannien. Eller så kan ni aktivera anpassade meddelanden per sida för att ge kunder information som är relevant för den produkt eller webbsida de tittar på.
Alla meddelanden ni lägger till översätts automatiskt till alla stödda språk, och rätt språk visas för kunden baserat på deras webbläsarinställningar.
Hantera anpassade meddelanden i Dashboard. Så här skapar ni ett anpassat meddelande:
Gå till Dashboard -> Settings.
Under avsnittet Hello klickar ni på Custom messages.
Klicka på Add custom message.
Ange information om ert anpassade meddelande, till exempel meddelandetext, aktiverade länder och på vilken sida det ska visas.
Klicka på Save.
Ni kan redigera eller ta bort ett anpassat meddelande genom att föra muspekaren över meddelandet för att visa menyn More options (•••) och sedan välja Edit eller Delete.
Ni kan dynamiskt visa anpassade meddelanden på specifika sidor för att ge kunder relevant information vid rätt tillfälle. Ni kan välja att visa anpassade meddelanden på följande sidor:
Default - Visa meddelandet på alla sidor
Startsida
Produktlistsida
Produktdetaljsida
Varukorgssida
För att den dynamiska sidvisningen ska fungera måste ni ha korrekta URL-mönster konfigurerade i era Hello-inställningar i Dashboard:
Gå till Dashboard -> Settings -> Hello settings
Under avsnittet Page URL patterns lägger ni till relevanta URL:er för varje sida. Använd regex-syntax för mer avancerad matchning.
När ni skapar ett anpassat meddelande översätts det automatiskt till alla stödda språk.
När ni har skapat ett anpassat meddelande går det in i en översättningskö och översätts inom några minuter. Meddelandet visas nedtonat i listan tills översättningen är klar. Ni visar den översatta versionen genom att föra muspekaren över meddelandet för att visa menyn More options (•••) och sedan välja View translations.
Om ni vill avvisa några autogenererade översättningar klickar ni på knappen ”tummen ner” bredvid översättningen. Denna åtgärd tar bort översättningen så att den inte visas.
Anpassade meddelanden
Visa anpassade meddelanden i Hello
Lär er hur ni visar översatta anpassade meddelanden för era internationella kunder
Anpassade meddelanden är ett utmärkt sätt att kommunicera med era kunder. Ni kan använda dem för att visa översatta meddelanden för era internationella kunder baserat på deras plats, till exempel för att informera om leveransförseningar eller berätta om en kampanj.
Ni kan aktivera anpassade meddelanden per land. Till exempel kan ni visa ett meddelande för era kunder i USA och Kanada men inte visa det för dem i Storbritannien. Eller så kan ni aktivera anpassade meddelanden per sida för att ge kunder information som är relevant för den produkt eller webbsida de tittar på.
Alla meddelanden ni lägger till översätts automatiskt till alla stödda språk, och rätt språk visas för kunden baserat på deras webbläsarinställningar.
Skapa ett anpassat meddelande
Hantera anpassade meddelanden i Dashboard. Så här skapar ni ett anpassat meddelande:
Ni kan redigera eller ta bort ett anpassat meddelande genom att föra muspekaren över meddelandet för att visa menyn More options (•••) och sedan välja Edit eller Delete.
Platser för anpassade meddelanden
Ni kan dynamiskt visa anpassade meddelanden på specifika sidor för att ge kunder relevant information vid rätt tillfälle. Ni kan välja att visa anpassade meddelanden på följande sidor:
För att den dynamiska sidvisningen ska fungera måste ni ha korrekta URL-mönster konfigurerade i era Hello-inställningar i Dashboard:
Hantera meddelandeöversättningar
När ni skapar ett anpassat meddelande översätts det automatiskt till alla stödda språk.
När ni har skapat ett anpassat meddelande går det in i en översättningskö och översätts inom några minuter. Meddelandet visas nedtonat i listan tills översättningen är klar. Ni visar den översatta versionen genom att föra muspekaren över meddelandet för att visa menyn More options (•••) och sedan välja View translations.
Om ni vill avvisa några autogenererade översättningar klickar ni på knappen ”tummen ner” bredvid översättningen. Denna åtgärd tar bort översättningen så att den inte visas.
Var den här sidan till hjälp?