DOCS

Visa anpassade meddelanden i Checkout

Lär er hur ni visar översatta anpassade meddelanden för era internationella kunder

Anpassade meddelanden är ett utmärkt sätt att kommunicera med era kunder. Ni kan använda dem för att visa översatta meddelanden för era internationella kunder beroende på deras plats, till exempel för att informera dem om förseningar i leveransen eller berätta om en kampanj.

Anpassade meddelanden kan aktiveras endast för specifika länder och språk. Till exempel kan ni visa ett meddelande för era kunder i USA och Kanada men inte för dem i Storbritannien.

Alla meddelanden ni lägger till översätts automatiskt till alla stödda språk, och rätt språk visas för kunden baserat på deras webbläsarinställningar.

Skapa anpassade meddelanden 

Anpassade meddelanden kan hanteras i Dashboard. För att skapa ett anpassat meddelande, följ dessa steg:

  1. Gå till Dashboard -> Settings.
  2. Under avsnittet Checkout, klicka på Custom messages.
  3. Klicka på Add custom message.
  4. Ange informationen för ert anpassade meddelande, till exempel meddelandetext, aktiverade länder och vilken sida det ska visas på.
  5. Klicka på Save.

Ni kan redigera eller ta bort ett anpassat meddelande genom att hovra över meddelandet för att visa menyn More options (•••) och sedan välja Edit eller Delete.

Platser för anpassade meddelanden 

Ni har möjlighet att dynamiskt visa anpassade meddelanden endast i specifika checkout-steg, så att kunderna får relevant information vid rätt tidpunkt. Ni kan välja att visa anpassade meddelanden i följande steg:

  • Default - Visa meddelandet i alla steg.
  • Customer information
  • Shipping
  • Payment

Hantera meddelandeöversättningar 

När ni skapar ett anpassat meddelande översätts det automatiskt till alla stödda språk.

När ni har skapat ett anpassat meddelande läggs det i en översättningskö och översätts inom några minuter. Meddelandet visas nedtonat i listan tills översättningen är klar. För att visa den översatta versionen av meddelandet, hovra över meddelandet för att visa menyn More options (•••) och välj sedan View translations.

Om ni vill avvisa någon av de automatiska översättningarna kan ni klicka på knappen ”tummen ner” bredvid översättningen. Då visas inte längre översättningen, och samtidigt skickas feedback till vårt översättningssystem.

Boka en demo

Var den här sidan till hjälp?