Skapa anpassade meddelanden
Anpassade meddelanden kan hanteras i Dashboard. Så här skapar ni ett anpassat meddelande:
- Gå till Dashboard -> Settings.
- Under avsnittet Checkout klickar ni på Custom messages.
- Klicka på Add custom message.
- Ange information om ert anpassade meddelande, till exempel meddelandetext, aktiverade länder och vilken sida det ska visas på.
- Klicka på Save.
Ni kan redigera eller ta bort ett anpassat meddelande genom att hålla muspekaren över meddelandet så att menyn More options (•••) visas och sedan välja Edit eller Delete.
Platser för anpassade meddelanden
Ni har möjlighet att dynamiskt visa anpassade meddelanden endast på specifika Checkout-steg, så att kunderna får relevant information vid rätt tidpunkt. Ni kan välja att visa anpassade meddelanden på följande steg:
- Default – Visa meddelandet på alla steg.
- Customer information
- Shipping
- Payment
Hantera meddelandeöversättningar
När ni skapar ett anpassat meddelande översätts det automatiskt till alla stödda språk.
När ni har skapat ett anpassat meddelande läggs det i en översättningskö och översätts inom några minuter. Meddelandet visas nedtonat i listan tills översättningen är klar. Om ni vill se den översatta versionen av meddelandet håller ni muspekaren över meddelandet så att menyn More options (•••) visas och väljer sedan View translations.
Om ni vill avvisa någon av de automatiska översättningarna kan ni klicka på knappen ”tumme ner” bredvid översättningen. Då visas inte längre översättningen, och feedback skickas till vårt översättningssystem.
Visa anpassade meddelanden i Checkout
Lär er hur ni visar översatta anpassade meddelanden för era internationella kunder
Anpassade meddelanden är ett utmärkt sätt att kommunicera med era kunder. Ni kan använda dem för att visa översatta meddelanden för era internationella kunder beroende på deras plats, till exempel för att informera om leveransförseningar eller berätta om en kampanj.
Anpassade meddelanden kan aktiveras endast för specifika länder och språk. Till exempel kan ni visa ett meddelande för kunder i USA och Kanada men inte för kunder i Storbritannien.
Alla meddelanden ni lägger till översätts automatiskt till alla stödda språk, och rätt språk visas för kunden baserat på webbläsarens inställningar.