DOCS

Hantera ert team

Hantera ert team

Lägg till teammedlemmar och ställ in behörigheter.

Tilldela lämplig åtkomst till era teammedlemmar så att de kan använda Zonos Dashboard effektivt samtidigt som känsliga data skyddas. Om teammedlemmar hanterar flera butiker med Zonos kan de logga in en gång och sömlöst växla mellan konton för effektiv hantering.

Användarbehörigheter 

Nedan finns de behörigheter som kan tilldelas teammedlemmar:

AnvändartypBeskrivning
MemberKan fullfölja ordrar, hantera katalogen och få åtkomst till Zonos-produkter.
Obs: Kan inte komma åt Billing, Reports eller Settings.
AdminHar fullständiga behörigheter, inklusive Member-åtkomst, plus Billing, Reports och Settings.
Custom roleSkapa roller med skräddarsydd åtkomst till funktioner och inställningar.

COMING SOON

Teammedlemmar med Admin-åtkomst kan bjuda in nya teammedlemmar till Dashboard. Följ dessa steg för att bjuda in en ny teammedlem:

  1. Gå till Dashboard -> Settings -> Team.
  2. Klicka på Invite members.
  3. Ange er teammedlems e-postadress. Ni kan bjuda in flera teammedlemmar samtidigt genom att ange ett kommatecken efter varje e-postadress.
  4. Välj den behörighetsnivå ni vill ge er teammedlems konto.
  5. Klicka på Send invite. En inbjudningslänk skickas till den angivna e-postadressen så att er teammedlem kan konfigurera sitt Zonos-konto.
    1. För att skicka om en inbjudan håller ni muspekaren över användarens namn för att visa menyn More options (•••) och väljer sedan Re-send invite.

Obs: Av säkerhetsskäl kan Zonos-medarbetare inte skapa teammedlemmar eller ändra behörighetsnivåer. Om inga Admin-användare är tillgängliga, kontakta er IT-avdelning för att få åtkomst till en Admin-användares e-post och skicka nya inbjudningar.

Om er organisation har flera Zonos-konton kan ni bjuda in befintliga teammedlemmar till nya och befintliga konton genom att följa stegen ovan. Användare som redan tillhör ett befintligt Zonos-konto får ingen ny inbjudningsmejl utan får omedelbar åtkomst till det nya kontot. Så här växlar ni mellan konton:

  1. Klicka på ert butiksnamn i det övre vänstra hörnet i Dashboard.
  2. Välj Switch store.
  3. I butiksmenyn väljer ni den butiks Dashboard ni vill visa.

Så här uppdaterar ni en teammedlems behörighetsnivå:

  1. Gå till Dashboard -> Settings -> Team.
  2. Håll muspekaren över namnet på den användare ni vill redigera för att visa menyn More options (•••).
  3. Klicka på Update member details och välj de nya behörigheterna för användaren.
  4. Klicka på Save.

Så här inaktiverar ni en teammedlem i Dashboard:

  1. Gå till Dashboard -> Settings -> Team.
  2. Håll muspekaren över namnet på den användare ni vill ta bort åtkomst för för att visa menyn More options (•••).
  3. Klicka på Deactivate user.

Obs: Om ni hanterar flera konton och vill inaktivera användaren från alla dashboard-konton väljer ni Deactivate from all Stores i menyn More options (•••).

Boka en demo

Var den här sidan till hjälp?